Conducerea APAPR2020-06-10T14:41:36+03:00

Conducerea APAPR

Adunarea Generala a membrilor este organismul suprem de conducere a Asociatiei.
Consiliul Director (Board-ul) este organismul ce asigura administrarea Asociatiei.

Radu CRĂCIUN – APAPR

Radu CRACIUN

Presedintele APAPR

(director general BCR Pensii)

Radu Craciun este Presedintele BCR Pensii si Vicepresedinte al Asociatiei Administratorilor Independenti. Pana in primavara lui 2016 a fost Economist-Sef si Director de analiza al BCR, moment in care si-a incheiat si mandatul de presedinte al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania.

Are o experienta de peste 20 de ani in domeniul pietelor financiare locale si internationale prin pozitiile executive si non-executive pe care le-a detinut: Director de investitii al Eureko Pensii, Membru Consilul Director al Asociatiei Pensiilor Administrate Privat din Romania, Analist-Sef al ABN AMRO Bank (Romania) si ABN AMRO Securities, consultant senior la Roland Berger Strategy Consultants.

Radu Craciun este lector asociat la Institutul de Administrare a Afacerilor ASEBUSS si a sustinut prezentari in fata studentilor de la IMD Lausanne.

Andreea PIPERNEA – APAPR

Andreea PIPERNEA

Vicepresedintele APAPR

(director general NN Pensii)

Incepand din octombrie 2017, Andreea Pipernea conduce operatiunile fondului de pensii Pilon II administrat de NN. Andreea are o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar. Ea si-a inceput cariera la ABN Amro Bank si a detinut de-a lungul timpului mai multe functii de conducere in divizii de management al riscului, dezvoltare a business-ului si corporate banking.

Anterior, Andreea a fost vicepresedinte al diviziei de corporate si investment banking din cadrul Citibank Romania.

Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu specializare in finante si banci, Andreea Pipernea si-a completat studiile cu un masterat la Bucharest School of Finance (DOFIN) din cadrul aceleiasi institutii si, ulterior, cu un EMBA la ASSEBUSS si Kennesaw State University din Atlanta, Georgia.

Claudia IONESCU – APAPR

Claudia IONESCU

Membru

(director divizie titluri BRD- GSG)

Cu o experienta in piata financiar-bancara de peste 25 ani, Claudia Ionescu coordoneaza operatiunile de depozitare, custodie si servicii emitenti din BRD incepand din anul 2008.

Membra si in Boardul Bursei de Valori Bucuresti, Claudia Ionescu a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, specializarea echipamente de calcul si automatizare si ulterior Academia de Studii Economice, specializarea finante-banci.

Studiile au fost completate cu MBTI – The Oxford Group Consulting & Training, Diploma In Business Management Capital Markets and Stock Exchange Operations- Dragan European Business School, GROW programme–INSEAD & Corporate University.

Virgil ICHIM – APAPR

Virgil ICHIM

Membru

(director general Allianz-Tiriac Pensii Private)

Virgil Ichim are o experienţă de peste 22 ani in domeniul financiar.  Ultimii 18 ani a activat in cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări unde a exercitat responsabilitati diverse in calitate de manager de Divizie, incepand de la coordonarea portofoliilor in materie de rezultat tehnic pana la implementarea initiativelor de crestere si pozitionare strategica, in timp ce o  contribuţie aparte si-a adus-o la crearea şi dezvoltarea business-ului de asigurări de viaţă, chiar de la lansarea acestuia.

În martie 2019, Virgil Ichim a fost autorizat pentru functia de Director General al ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private. Este absolvent al Facultatii de Matematica a Universitatii Bucuresti si al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specializarea Relatii Economice Internationale.

Virgil ICHIM – APAPR

Marius RATIU

Membru

(director general Aegon Pensii)

Cu o experienta in sistemul finaciar-bancar de 25 de ani, Marius Ratiu este Directorul General al Aegon Pensii SAFPP SA din anul 2008. Activitatea in cadrul companiei Aegon Pensii a inceput-o in anul 2007, o data cu infiintarea acestei companii, simultan cu lansarea sistemului de Pensii Private in Romania, unde a avut un rol important la setarea initiala si lansarea activitatii companiei, ca si Director de Operatiunui.

Anterior, a lucrat pentru o perioada de 9 ani in sistemul bancar si de 2 ani intr-o societate de administrare a investitiilor.

Este Inginer, specializarea Automatizari si Calculatoare, iar dupa absolvirea facultatii de profil din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca, a lucrat in domeniul informatic, transpunand expertiza tehnica in zona de aplicatii finaciar-contabile.