Conducerea APAPR2019-03-14T15:26:53+02:00

Conducerea APAPR

Adunarea Generala a membrilor este organismul suprem de conducere a Asociatiei.
Consiliul Director (Board-ul) este organismul ce asigura administrarea Asociatiei.

Radu CRĂCIUN – APAPR

Radu CRACIUN

Presedintele APAPR

(director general BCR Pensii)

Radu Craciun este Presedintele BCR Pensii si Vicepresedinte al Asociatiei Administratorilor Independenti. Pana in primavara lui 2016 a fost Economist-Sef si Director de analiza al BCR, moment in care si-a incheiat si mandatul de presedinte al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania.

Are o experienta de peste 20 de ani in domeniul pietelor financiare locale si internationale prin pozitiile executive si non-executive pe care le-a detinut: Director de investitii al Eureko Pensii, Membru Consilul Director al Asociatiei Pensiilor Administrate Privat din Romania, Analist-Sef al ABN AMRO Bank (Romania) si ABN AMRO Securities, consultant senior la Roland Berger Strategy Consultants.

Radu Craciun este lector asociat la Institutul de Administrare a Afacerilor ASEBUSS si a sustinut prezentari in fata studentilor de la IMD Lausanne.

Andreea PIPERNEA – APAPR

Andreea PIPERNEA

Vicepresedintele APAPR

(director general NN Pensii)

Incepand din octombrie 2017, Andreea Pipernea conduce operatiunile fondului de pensii Pilon II administrat de NN. Andreea are o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar. Ea si-a inceput cariera la ABN Amro Bank si a detinut de-a lungul timpului mai multe functii de conducere in divizii de management al riscului, dezvoltare a business-ului si corporate banking.

Anterior, Andreea a fost vicepresedinte al diviziei de corporate si investment banking din cadrul Citibank Romania.

Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu specializare in finante si banci, Andreea Pipernea si-a completat studiile cu un masterat la Bucharest School of Finance (DOFIN) din cadrul aceleiasi institutii si, ulterior, cu un EMBA la ASSEBUSS si Kennesaw State University din Atlanta, Georgia.

Claudia IONESCU – APAPR

Claudia IONESCU

Membru

(director divizie titluri BRD- GSG)

Cu o experienta in piata financiar-bancara de peste 25 ani, Claudia Ionescu coordoneaza operatiunile de depozitare, custodie si servicii emitenti din BRD incepand din anul 2008.

Membra si in Boardul Bursei de Valori Bucuresti, Claudia Ionescu a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, specializarea echipamente de calcul si automatizare si ulterior Academia de Studii Economice, specializarea finante-banci.

Studiile au fost completate cu MBTI – The Oxford Group Consulting & Training, Diploma In Business Management Capital Markets and Stock Exchange Operations- Dragan European Business School, GROW programme–INSEAD & Corporate University.

Ioan VREME – APAPR

Ioan VREME

Membru

(director general Generali Pensii)

Ioan Vreme este Presedintele Directoratului Generali SAFPP si Membru in Consiliul Director al Asociatiei Pensiilor Administrate Privat din Romania. Este persoana care in anul 2007 a pus bazele companiei de pensii a grupului Generali in Romania. In prezent, el este singurul executiv din fruntea unei companii de pensii private care si-a pastrat aceasta pozitie, comparativ cu momentul startului sistemului, in 2007.

Inainte de a conduce compania de pensii private, Ioan Vreme a ocupat functia de Director Adjunct in cadrul unei alte societati de asigurari, unde timp de 12 ani a pus umarul de dezvoltarea acesteia.

Dupa absolvirea Facultatii de Electrotehnica din Cluj, a lucrat ca Director Adjunct la o companie de informatica, valorificandu-si pregatirea tehnica.

Virgil ICHIM – APAPR

Virgil ICHIM

Membru

(director general Allianz-Tiriac Pensii Private)

Virgil Ichim are o experienţă de peste 22 ani in domeniul financiar.  Ultimii 18 ani a activat in cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări unde a exercitat responsabilitati diverse in calitate de manager de Divizie, incepand de la coordonarea portofoliilor in materie de rezultat tehnic pana la implementarea initiativelor de crestere si pozitionare strategica, in timp ce o  contribuţie aparte si-a adus-o la crearea şi dezvoltarea business-ului de asigurări de viaţă, chiar de la lansarea acestuia.

În martie 2019, Virgil Ichim a fost autorizat pentru functia de Director General al ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private. Este absolvent al Facultatii de Matematica a Universitatii Bucuresti si al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specializarea Relatii Economice Internationale.