APAPR2018-05-21T21:36:17+03:00

Despre APAPR

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) reuneste toti administratorii de fonduri de pensii si bancile depozitare intr-o organizatie profesionala de protejare a intereselor membrilor sai, dar si de informare, educatie si cooperare in domeniul pensiilor private. APAPR este o organizatie neguvernamentala, apolitica, independenta, ce reprezinta toate fondurile de pensii private care functioneaza in Romania, atat cele obligatorii (Pilonul II), cat si facultative (Pilonul III).

Infiintata in anul 2004, APAPR s-a implicat activ de-a lungul timpului in demersuri de imbunatatire a legislatiei din domeniul pensiilor private si pietelor financiare, fiind un partener de dialog profesionist, serios si fundamentat pentru autoritatile publice. De asemenea, Asociatia a investit, atat direct cat si prin intermediul membrilor sai, eforturi in zona de promovare, informare si educare, incercand sa mentina o prezenta constanta in mass-media, pe teme de interes public.

Nu in ultimul rand, APAPR vegheaza la respectarea standardelor profesionale si pastrarea unor raporturi de concurenta loiala intre membrii sai.

Principiile de baza ale Asociatiei sunt:

  1. etica profesionala;
  2. prevenirea utilizarii ilicite de catre membrii Asociatiei a informatiilor confidentiale sau privilegiate;
  3. transparenta (atat in operatiunile de piata cat si in activitatile interne);
  4. egalitatea membrilor;
  5. unitatea de interese a membrilor;
  6. promovarea intereselor membrilor Asociatiei si ale participantilor la fondurile de pensii private;
  7. evitarea oricaror conflicte de interese.
Simbol APAPR

Asociatia are in prezent 13 membri si o reprezentativitate de 100% pe piata de pensii private.

Din 2008, APAPR este membru cu drepturi depline in cadrul PensionsEurope, federatia europeana ce reuneste asociatiile profesionale de profil.