Selecteaza administratorul
Administratori PILONUL II
Administratori PILONUL III
Poti sa iti verifici oricand pensia ta privata daca intri in contact cu administratorul tau!
Te-ai obisnuit sa rezolvi de toate pe Internet, de la a-ti comanda mancare sau orice ai nevoie pana la plata facturilor si tranzactii bancare. Daca esti participant la un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II) sau facultative (Pilonul III), poti intra oricand online ca sa iti verifici si contul de pensie privata.
E mai simplu decat crezi, oricand si de oriunde!
Online vei putea sa vezi valoarea la zi a banilor stransi in contul tau personal de pensie privata, precum si istoricul contributiilor virate si toate celelalte detalii care te-ar putea interesa. In plus, poti solicita administratorului sa iti trimita scrisoarea de informare anuala tot online, in loc de formatul pe hartie de pana acum.
De ce sa iti verifici online contul de pensie privata
ai acces oriunde si oricand la informatii, in timp real
vezi valoarea la zi a banilor tai, istoricul de contributii si urmaresti evolutia fondului tau
e foarte simplu sa-ti verifici online contul de pensie privata, la fel ca la contul bancar
portalurile electronice sunt securizate, informatia ajunge in siguranta, doar la tine
in plus, poti solicita administratorului tau sa iti trimita scrisoarea anuala de informare exclusiv online, nu pe hartie, ca pana acum
Pensiile private, produse de economisire pe termen lung
5 beneficii ale pensiei Pilon II pe care e important sa le stii
Banii stransi in contul tau personal de pensie administrata privat (Pilonul II) iti revin tie la varsta pensionarii sau inainte, in cazul pensionarii de invaliditate. In cazul decesului, banii raman mostenitorilor tai legali sau testamentari.
In orice moment poti verifica pe Internet la ce fond contribui si cati bani ai strans.
Banii tai sunt administrati prudent si transparent pentru a-ti creste economiile pentru pensie.
Sistemul pensiilor private din Romania are istoricul unei functionari excelente prin profesionalismul administratorilor si supravegherea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF).
Legislatia prevede numeroase mecanisme de siguranta pentru protectia banilor tai. Ai garantia ca la varsta pensionarii vei primi cel putin valoarea cumulata neta a contributiilor platite.
Ce avantaje suplimentare ai daca economisesti la Pilonul III
Banii acumulati in contul personal de pensie facultativa (Pilonul III) sunt ai tai si ii poti retrage incepand cu varsta de 60 de ani sau daca te pensionezi pe caz de invaliditate. In cazul decesului, banii raman mostenitorilor tai legali.
Ai libertate, pentru ca tu decizi fondul de pensii la care sa contribui, nivelul contributiei si perioada in care cotizezi.
Deductibilitatile fiscale aferente contributiilor – pana la 400 euro/an.
Ai flexibilitate in ceea ce priveste modificarea valorii contributiei, intreruperea si reluarea ei.